Iată lista districtelor cu cele mai mari economii din Indonezia
Iată lista districtelor cu cele mai mari economii din Indonezia

La sfârșitul anului 2020, Agenția Centrală indoneziană de Statistică (BPS) a publicat oficial cele mai recente date privind Produsul Intern Regional Brut (PIB) al tuturor districtelor, orașelor și provinciilor din Indonezia. Fluxul de date constă într-un PIB total complet cu PIB-ul pe cap de locuitor, atât sub formă de prețuri fixe, cât și de prețuri constante.

Indicatorul utilizat în măsurarea economiilor de scară de această dată este utilizarea PIB-ului total (nu pe cap de locuitor). PIB-ul în sine este cantitatea de bunuri și servicii cu valoare adăugată generată din toate activitățile economice din district, oraș și provincie într-o anumită perioadă, care este, de obicei, un an.

PIB-ul este utilizat de obicei pentru a măsura economiile unei regiuni. În calcul, PIB-ul este împărțit în două metode, și anume Prețul predominant și Prețul constant.

PIB-ul prețului predominant este o valoare adăugată a bunurilor și serviciilor calculată utilizând prețul predominant în anul relevant, în timp ce PIB-ul constant al prețului se calculează utilizând prețul dintr-un anumit an ca an de bază. Datele obținute din acest calcul utilizează PIB-ul pe baza prețurilor aplicabile.

Category:

Lasă un răspuns