Cunoaște-le pe cele 4 Mari Femei ale G20. Una dintre ele este Indonezia
Cunoaște-le pe cele 4 Mari Femei ale G20. Una dintre ele este Indonezia

Pandemia Covid-19 este încă o discuție, deoarece a avut un impact enorm asupra condițiilor economice din toate țările din lume. După mai mult de un an de pandemii, multe țări încă lucrează din greu pentru a-și reconstrui economiile.

Aceasta nu este o sarcină ușoară, deoarece economia devine unul dintre lucrurile cruciale în procesul de dezvoltare a statului. GNFI a găsit faptul interesant că au existat patru femei mari care au susținut această sarcină principală.

Aceste patru mari femei sunt ”autoritățile de reglementare financiară”, care sunt membre ale țărilor G20 sau ale Grupului celor 20 de economii majore și ale celor mai mari economii ale lumii care nu au scăpat de impactul crizei economice. Dintre aceste patru femei, au dovedit că abilitatea și capacitatea nu se uită la gen.

Aici sunt patru femei grozave. Mândru! Unul dintre ei este din Indonezia.

Înainte de a servi ca secretar al Trezoreriei SUA, Janet Yellen a fost președinte al Băncii Centrale a Statelor Unite aka Rezerva Federală a SUA sau în mod obișnuit numit Fed. Yellen este mai bine cunoscut ca o cifră care se concentrează impactul politicii băncii centrale asupra forței de muncă și costul creșterii inegalității în Statele Unite.

Înainte de a lua cea mai înaltă funcție a Fed, Yellen a demonstrat deja capacitatea ei de a fi președinte al Federal Reserve Bank din San Francisco din 2004-2010. La acea vreme, el a trebuit să se confrunte cu situația crizei economice globale din 2008.

Yellen este prima femeie care deține o funcție atât de importantă în ultimii 231 de ani în istoria Statelor Unite. Nu numai că, ea este, de asemenea, prima femeie care a avut trei poziții importante în domeniul ocupării forței de muncă în ceea ce privește economia Statelor Unite.

Unul dintre motivele pentru care Yellen a fost ales a fost pentru că avea și titlul, ”Cel mai puternic economist din lume”, a scris editorul revistei DW.com. Chiar și președintele ales, Joe Biden, atunci când a introdus cabinetul său menționate la Yellen ca, ”Cea mai importantă persoană care se gândește la economia timpului nostru.”

Category:

Lasă un răspuns