Cu Coasta de Fildeș și Ghana, Indonezia domină producția mondială de cacao
Cu Coasta de Fildeș și Ghana, Indonezia domină producția mondială de cacao

Cacaoa este originea ciocolatei de care s-a bucurat Kawan GNFI, atât sub formă de baruri, cât și sub formă de băuturi.

Gustul său delicios face ciocolata unul dintre cele mai populare alimente și consumate pe scară largă de către public.

Ia să cunoască cacao, o marfă numit o dată „hrana zeilor”
Cacaoa este o plantă perenă în formă de copac, înălțimea sa poate ajunge la 10 metri. Cu toate acestea, în cultivarea acestei plante înălțimea nu se face mai mult de 5 metri cu un sistem de plantare lateral. Acest lucru se face pentru a multiplica ramuri productive.

În timp ce boabele de cacao sau boabele de cacao sunt semințe de fructe de arbore de cacao (Theobroma cacao) care au trecut prin procesul de fermentare și uscare și sunt gata pentru a fi prelucrate. Boabele de cacao sunt ingredientele de bază ale ciocolatei.

Fructele de cacao au o piele groasă, de aproximativ 3 cm. Carnea de fructe numit pulpa nu este utilizat. Această pulpă conține zahăr și ajută la procesul de fermentare a boabelor de cacao. Fiecare fruct de cacao conține 30-50 de semințe.

Culoarea semințelor înainte de procesul de fermentare și uscare este albă, iar apoi se transformă într-un roșu verzui sau maroniu. Arborii de cacao pot fi cultivați în pădure, astfel încât să se facă boabe de cacao ca urmare a pădurilor nemitivoase.

Theobroma care a devenit numele genului arborelui brun are sensul de „hrană a zeilor”. Acest sens a fost destul de popular în timpul civilizației aztece înainte de epoca colonialismului.

Citește și: Indonezia se clasează printre cele mai mari țări producătoare de citrice din lume

Istoria cacao, de la Moctezuma II la moneda
Arborii de cacao sunt originari din America, la poalele munților Anzi din bazinele hidrografice Amazon și Orinoco din America de Sud. Cu toate acestea, este probabil ca arborii de cacao au fost larg răspândite în întreaga America Centrală.

Un artizanat argilos datând din 1400-1500 î.Hr. găsit la situl arheologic excavare are un reziduu de sedimente care îl întărește. În plus, carnea dulce de fructe brune (pulpă) este fermentată pentru a face un fel de băutură. Fasole maro, de asemenea, a devenit o monedă la momentul respectiv.

Cacaoa a fost o marfă importantă a comunității americane Meso înainte de sosirea lui Colombus. Hernán Cortés în timpul cuceririi Mexicului, relatează că Moctezuma al II-lea, regele aztecilor a băut întotdeauna ciocolată dată vanilie și condimente pentru a-și însoți cina.

Se estimează că regele bea aproximativ 60 de porții de ciocolată în fiecare zi, și cât mai multe 2000 de porții de către membrii familiei regale în familia regală.

Ciocolata a fost introdusă în Europa de către exploratorii spanioli și a devenit o băutură bine-cunoscută la mijlocul secolului al XVII-lea. Plantele brune au fost apoi aduse și cultivate în colonii europene, ar fi Asia de Sud-Est și Africa de Vest.

 

Category:

Lasă un răspuns